VALGFAG

Rytmisk gymnastik

For begyndere og øvede

Du kan vælge imellem rytme for begyndere og for øvede. Så uanset om du har mange års erfaring med rytme og dans eller aldrig har bevæget dig i takt til musik før, så har vi et rytme-hold for dig.

I rytme kommer vi rundt i alle gymnastikkens hjørner fra den klassiske gymnastik til dans til kreative og nye måder at bruge kroppen.

Et dansende fællesskab

Det vigtigste i rytmisk gymnastik er, at vi sammen skaber et godt fællesskab omkring træningen. Vi forventer derfor, at du bidrager til en positiv kultur, hvor godt humør, sved og koncentration er i fokus.

Rytme begyndere

Her kan alle være med

Rytme begynder er for dig, der har lidt eller slet ingen erfaring med rytmisk gymnastik. Vi tager alting helt fra bunden, så alle niveauer kan være med.

Afprøv forskellige discipliner

Vi arbejder med bl.a. grundteknik, smidighed, koordination og kropsbevidsthed i rytme for begyndere.

Lær at bruge redskaber

I undervisningen lærer vi at bruge forskellige håndredskaber f.eks. vimpelvifter, vimpler, bolde og tøndebånd.

Lav din egen serie

Udover at indlære serier og sekvenser vil vi også arbejde med udarbejdelse af serier, hvor du får mulighed for selv at lave en serie og arbejde med gymnastikken.

Rytme øvede

Tager dansen til næste niveau

Rytme øvede er for dig der har en del erfaring indenfor gymnastikken, og som gerne vil udvikle dig og udfordres gymnastisk.

Udforsk nye teknikker

I rytme for øvede tager vi udgangspunkt i grundteknik og bygger ovenpå med fokus på at udvikle os så meget som muligt. Vi arbejder bl.a. med flow, kontraster, spændstighed, kropsbevidsthed, musikalitet, æstetik og udtryk.

Lær unikke serier

Rytme øvede bidrager med 2-3 serier til skolens gymnastikopvisning, som vi arbejder med i undervisningen.

Kom med til særlige opvisninger

Holdet kan komme ud til ekstra opvisninger, hvor de repræsenterer efterskolen med serieuddrag fra den obligatoriske opvisning samt de serier, der er blevet arbejdet med i undervisningen. Der vil på den måde blive sammensat et særligt opvisningsprogram til holdet.

De bedste rammer til rytme

Undervisningen foregår i skolens gymnastiksal, hvor spejlvæggene kan foldes ud, og musikanlægget spiller højt.