VALGFAG

Krea

Slip din kreativitet fri

Elsker du at forsvinde i et fedt kreativt projekt?

Så er valgfaget Krea helt sikkert noget for dig.

Du har stor indflydelse på, hvilken retning af designverdenen vi skal udforske og skabe i. Kun fantasien sætter grænser.

Du kan have Krea som valgfag 2 eller 4 timer om ugen.

De gode ideer får frit løb på krea-loftet

Skolens krea-lokale ligger på øverste etage, hvor der er rigeligt med kvadratmeter af boltre sig på og masser af redskaber til rådighed. Vi har to drejebænke til keramik, glasovn, symaskiner, væverammer og meget mere.

Et kreativt miljø

Fælles- og selvstændige projekter

I undervisningen får du inputs, inspiration og udfordringer gennem fællesprojekter med fokus på at lære nye kreative processer.

Udover de enkelte bundne opgaver i løbet af året kan og må du selv vælge, hvad du kaster dig over i valgfaget.Du kan lave små projekter eller fordybe dig i et større projekt.

Vi glæder os til at hjælpe dig med det, du har lyst til at lave og følge dig i processen med at skabe noget rigtig fedt!

Afprøv nye teknikker

Mulighederne er mange

I vores kreative værksted har vi faciliteterne, så du har mulighed for at lære flere forskellige kreative teknikker og discipliner at kende.

Keramikværksted

Vi arbejder med forskellige lertyper, glasurer, teknikker og brændingsformer. Desuden har vi to drejebænke, som du må bruge, når du har fået et lille intro-kursus af en krea-lærer.

Sy - design, redesign og syning af eget tøj


Med udgangspunkt i netop dine ønsker lærer du at omsætte dine idéer til tøj med et personligt udtryk – du kan f.eks. designe og sy festkjoler, t-shirts og sweatshirts af strækstoffer, bukser og shorts, jakker, nederdele og meget andet.

Grafisk tryk

Vi leger og eksperimenterer med alle mulige former for tryk.

Vi arbejder bl.a. med linoleum, stempelgummi, rammetryk og anderledes tryktyper, eksempelvis gyotaku og cyanotype.

Du kan desuden arbejde med alt fra glas, filtning, vævning, broderi, smykker til akryl og akvarel – kort sagt alt, hvad der er relevant for netop din kreative proces.

Krea-workshops med ny inspiration

Et par gange om året holder vi en krea-workshop, hvor vi enten har besøg af en ekstern underviser, eller tager på tur. Vi har blandt andet haft besøg af Stine fra Atter Wear Your Linen, som lærte os at sy bukser af aflagt sengetøj.