Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Ungt mod på Nørre Nissum Efterskole

Traditionen tro løb årets teaterkoncert af stablen tidligt på året. Det giver god mening at lave et afbræk, hvor eleverne blandes ud i forskellige grupper og arbejder med skuespil, musik, dans, pr og ikke mindst det praktiske i at få bygget en scene og stablet paller op til tilskuertribune.

I år var temaet for teaterkoncerten Ungt mod, og tog afsæt i Jakob Brodersen og Pernille Eskildsens bog, Vi ændrer verden. Den omhandler børn og unge mennesker, som har gjort en forskel i verden.

Eleverne fortolkede bl.a. Churchill Klubben, Greta Thunberg og Malalas kampe for frihed, miljøet og kvinders ret til undervisning.

En rigtig god uge. Herunder kan I læse en reportage, som tre piger fra PR-gruppen har skrevet

Teaterugen på Nørre Nissum Efterskole 

Af Liv Jensen, 10.e, Olivia Maindal, 10.e og Liv Skaalum, 10.a 

Det er mandag, og der venter eleverne en spændende og anderledes uge. Det er nemlig teateruge. Alle elever er delt ud på forskellige hold. Dette års emne er ”ungt mod”, og skuespillerne arbejder stærkt på at få skrevet manuskriptet. Eleverne på praktisk giver den max gas, og scenen står allerede næsten klar. Først skal de bare lige slæbe de 561 paller, som udgør tribunen, hvor alle gæsterne skal sidde under forestillingen. Inde i hallen knokler danserne hårdt for at få lært alle dansene til forestillingen. De er pressede over det PR-hold, der render rundt og leger paparazzi hele tiden. PR-holdet tager billeder og videoer og laver TikTok af sjove og seriøse øjeblikke. Inde i musik kan man høre bandet øve sig så meget, at man kan mærke det i gulvet uden for lokalet. Der bliver spillet Andreas Odbjerg, The Buggles, Coldplay & The Chainsmokers, og linjen “I want something just like this” summer ud på hele skolen. Rundt omkring på skolen sidder små skuespilsgrupper, som alle øver sig for at være klar til torsdag, hvor den første af fem forestillinger løber af stablen. ”Kan vi ikke tegne djævlehorn i panden på Hitler-dukken?” spørger en elev fra Churchill-gruppen. Multimedie-gruppen har allerede fået opgaver fra skuespilsgrupperne og er i gang med at sætte noget lækkert sammen til skærmen, der skal være en del af scenen. Nogle drenge er ved at blive oplært i at lave lys og lyd, så det hele bare spiller til forestillingerne. Vi glæder os meget til resten af ugen, og vi er spændte på at se de mange forskellige brikker blive til et helt puslespil. Selvom vi ikke helt tror på, at det kan lade sig gøre endnu, har vi hørt, at der sker et lille mirakel hvert år.

Skuespillet bliver skrevet på tre dage og er baseret på eleverne egne idéer. Torsdag er der gennemspilning, generalprøve og en forestilling for bedsteforældre og gamle elever. Fredag går det løs med fire forestillinger – to for skoleklasser og to for forældre og søskende.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2