Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Fællessang, skattejagt og godnathistorier

Det er svært at lave efterskole hjemmefra, og man kan nok ikke helt mærke efterskolestemningen ude i stuerne, men når lærerne inviterer til alverdens ekstraaktiviteter, forsøger de alligevel med al deres magt at få eleverne til at glemme, at de ikke sidder i foredragssalen, står i hjemkundskab eller har smidt sig på Torvet.

Det er de gode gamle NNE-klassikere, der er fundet frem, når musiklærerne spiller op til fællessang torsdag aften, hvor aktiviteten er obligatorisk for alle. Her er der også engang i mellem quizzer eller bingo på programmet, og i sidste uge var eleverne på skattejagt.

Den foregik på den måde, at Brian Buchhave og Søren Tang gik rundt på skolen til forskellige gåder, der skulle løses. Derefter var det på helt gammeldags “melodi grand prix-manér”, at alle med fx endetal 3 i deres telefonnummer måtte ringe ind for at løse gåden og bestemme, hvor jagten gik videre hen.

Til slut havde de samlet en række forskellige ord, og det var Mathias Horn Kragh, der vandt en pose slik for at komme med det rigtige ord til slut.

– Vi havde fået ordene: Ske, Februar, Frosne hindbær, Pizzaskærer, Dannebrog osv… og så kunne jeg gætte mig frem til fødselsdagsmiddag. Så det var en god aktivitet, siger Mathias, som får sin slikpose, når vi ses igen på skolen.

Harry Potter til at falde i søvn på

Der er også aktiviteter i den helt tilbagelænede afdeling, for hver aften før sengetid kan man få en rigtig god godnathistorie, når Solvej Gasseholm og Inge Bendixen læser Harry Potter op på skift.

En af de elever, der lytter med hver aften, er Nanna Hansen, som selv har læst bøger og set filmene så mange gange, at hun har mistet overblikket over antallet.

– Det er en god historie, og man kan leve sig helt ind i et andet univers. Hvis man fx synes, at alt er træls i den virkelige verden, så kan man “forsvinde” ind i en anden, fortæller hun og tilføjer, at det er virkelig hyggeligt – også selv om de ikke er så mange.

Solvej opfordrer også til, at flere kan åbne zoom og lytte med, når de læser videre – også i vinterferien.

– Det er ikke for sent at hoppe på endnu, lyder det.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2