Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Emil fik chancen på prestigefyldt praktikplads

Når drømmen er at blive konditor, er der ikke noget større herhjemme end La Glace. Det traditionsrige konditori havde sidste år 150 års-jubilæum eog ligger midt i det gamle København.

NNE-elev Emil Nordentoft Møller er ikke bange for at drømme stort og sendte i efteråret en mail til La Glace for at få en praktikplads. Han blev bedt om at sende en håndskrevet ansøgning og gjorde sig umage med at vise en flot og præcis håndskrift. Det gav pote, og selv om der var over 70 ansøgere og kun 20 pladser, var Emil en af dem, der fik chancen.

Det var heller ikke en uerfaren praktikant, det københavnske konditori fik besøg af i begyndelsen af januar. Hjemme bager Emil rigtig meget, og det betyder især noget, at kagerne er flotte – og aldrig det samme, som han har bagt før.

– Jeg synes, det er spændende at udfordre mig selv med noget nyt hele tiden. Og så skal det bare være, som jeg gerne vil have det! Siger en insisterende Emil.

På La Glace fik han lov til at hjælpe forskellige konditorer og se de processer, der ligger bag de berømte kager. På nederste etage bliver bundene bagt, på anden etage samles kagerne med mousse, og på øverste etage bliver kagerne pyntet. Han fik desuden lov til at pynte sin egen kage – en såkaldt Volmer Sørensen jubilæumskage. Emil pyntede den med roser og et sirligt “E” i chokolade.

Han har lært meget på den uge, han har været i praktik.

– Jeg lærte mest, hvordan det er at arbejde sådan et sted. Det var rigtig spændende at være med til og en god måde at arbejde på, fortæller 10. klasseeleven, som på ingen måde er blevet skræmt fra konditorfaget.

Drømmen er stadig La Glace – eller hvem ved, måske åbner Emil en dag sit eget konditori.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2