Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Samfundsfag

I samfundsfag bliver du klogere på det samfund, vi lever i, hvordan det er opbygget og får en god forståelse og viden om både politik og økonomi.

Vi har fire områder vi fokuserer på.

Politik:

Vi vil arbejde med politik, både lokalt, nationalt og globalt. Derigennem bliver du bedre rustet til selv at tage stilling, og får en bedre forståelse for forskellige problemstillinger i Danmark, EU og verden.

Økonomi:

Med undervisning i økonomi får du redskaber til selv at håndtere din pengepung. Samtidigt vil vi arbejde med hvilke ting der gør sig gældende i et stort perspektiv i form af nationaløkonomi, EU`s økonomi og verdensøkonomien.

Sociale og kulturelle sammenhænge:

Vi kigger nærmere på forskellige sociale grupper og fællesskaber. Hvorfor findes der social ulighed og hvilken betydning har kulturen i forhold til denne. Derudover vil vi også fokusere på det danske retssystem, kriminalitet og straf, hvor vi blandt andet skal overvære en retssag.

Undersøgelsesmetoder:

Med undervisning i blandt andet informationssøgning og statistik vil du få nogle redskaber til selv at undersøge,- og forholde dig kritisk til statistikker og forskellige problemstillinger.

Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2