Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Kristendom

Vi skal gennem samtale og diskussion lære om nogle af livets store spørgsmål. For på den måde at få en bedre forståelse på kristendommen – men også andre religioner og livsopfattelser. Med den nye viden vi tilegner os, vil vi være bedre rustet til at diskutere og forstå nogle af de etiske dilemmaer, som vi bliver præsenteret for i dagligdagen og i nyhederne.

Vi har fire emner, som vi skal arbejde med i løbet af undervisningen.

Livsfilosofi og etik:

Hvad er rigtigt og forkert? Hvad er godt og ondt? Vi tager fat i nogle af de store spørgsmål og ser på forskellige etiske metoder og tilgange.

Bibelske fortællinger:

Vi dykker ned i bibelen og ser på fortællinger lige fra jordens skabelse til menneskers relationer. Vi ser på, hvordan fortællingerne er opstået, hvordan de kan tolkes, og hvad de betyder for folk i dag.

Kristendom:

Kristendom er den største religion i Danmark – men hvordan er den opstået? Og hvordan udleves kristendommen forskelligt rundt i hele verden?

Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser:

Vi skal lære om Islam, den næststørste religion i Danmark. Vi vil se nærmere på hvordan religionen dyrkes og lære om Islams historie. Desuden får vi besøg af nogle danske muslimer, der vil fortælle om deres forhold til Islam.

Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2