Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Vi prøver ting af i nye periodefag

Eleverne kaster sig ud i 3D-print, bålmad, fransk for begyndere og meget andet i de nye periodefag, som kører en tredjedel af året.

Af Maria Brunsgaard Krogshede

Der er plads både leg og seriøsitet i de nye periodefag, som kører her i efteråret – og igen i foråret, efter at tiden i den midterste del af året er sat af til træning til gymnastikopvisningerne.

Spot on sport er et af det fag, man kan tage, og her prøver holdet sportsgrene af, som skolen ikke ellers har på valgsfagsprogrammet. De skal blandt andet prøve kræfter med floorball, windsurfing, synkronsvømning og meget andet. De har allerede været en tur på golfbanen.

– Det var især sjovt at spille golf, fordi man kom ud af huset og prøvede noget helt nyt, fortæller Julie Byskov og Ida Fogdal, som dog ikke er helt sikre på, at de bliver Danmarks nye golfstjerner.

Til bålmad har eleverne prøvet at lave pizza og snobrødstoast og mad over trangia.

– Jeg valgte bål, fordi jeg godt kan li’ at lave mad, og så var det her udenfor. Jeg tænkte, at det ville være mere udfordrende, fortæller Tilde Klitgaard Jepsen.

Hun ikke er den eneste, der har valgt periodefag for at udfordre sig selv i noget helt nyt. Anne Kirstine Hansen har kastet sig ud i at lære at lave 3D-print.

– Det lød spændende, og så er det sjovt at se, hvordan det fungerer. Man regner ikke med, at det er så nemt, som det rent faktisk er. Vi har blandt andet – i samarbejde med krea – fundet blade i naturen, som vi har tegnet i programmet og nu skal til at printe, fortæller hun.

Endelig er et hold i fuld gang med at strikke, og holdet med det lidet mundrette navn ”Croque Monsieur” undersøger alt fransk – sprog, mad og kultur. Til foråret begynder nye periodefag med andre lidt anderledes aktiviteter.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2