Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Tre, to, en – smil du er på!

REPORTAGE: Af Anders Smed, 10. kl.

”Hvad er det, I gør? Så stop dog!”

Tilskueren til det oprørske George Floyd-scenarie er i virkeligheden blot en efterskoleelev, der som sommerfuglens forvandling har tryllet sig om til en hæs skuespillerinde med svingende moral. Skuespillet, som både indeholder sydens farver og dybblå kjoler, er opstået på baggrund af FN’s ambitiøse plan for fremtiden – nemlig FN’s verdensmål. Dette skal lære eleverne om de globale problemer, som verden står overfor.

Produktionen er i fuld gang
Kostume- og sminkeholdet svinger med pensler og læbestift. Drengene på praktisk hamrer og borer scene og tribune. Medieholdet klipper og sammensætter videoerne, som PR har filmet. Sveden pibler dalende ned ad danserne. Skuespillerne øver intenst replik efter replik. Musikere får mærker på deres fingre efter flere timers guitarspil.

”Hele skolen er fuld af liv, og vi i lærerstaben kan bare mærke, at eleverne virkelig føler, at de er en del af noget større” fortæller Pernille Mikkelsen, som er lærer her på skolen.

Tanken bag hele teaterugen er også at styrke sammenholdet og tvinge eleverne til at binde og skabe nye relationer.

Elever med klimaskilte, indiske kjoler og zinkskraldespande farer frem og tilbage med hver deres formål for at gøre deres i det store tandhjul.

”Det er nærmest helt stressende hvordan man hele tiden er på, og hver aften er vi helt udkørte og trætte” fortæller de to skuespillere Julie Byskov og Ida Rahbeck Pilgaard.

De siger dog, at selvom det til tider har været trættende med så fokuserende arbejde, er det det værd, ”Det er virkelig fedt at producere et teater som hele skolen samarbejder om at lave. Man oplever de andre elever på helt nye måder!”

Musik fra øverste hylde
“I’m gonna pop some tags, only got twenty dollars in my pocket, I, I, I’m hunting, looking for a come-up, This is freaking awesome.”

Sangen Thrift Shop af Macklemore og Ryan Lewis buldrer øredøvende i skolehøjtalerne og kan høres overalt på efterskolens arealer. Og det er ikke blot den originale sang, som vi alle kender fra YouTube, men også musikholds egen version. Bandet, der i den grad har haft travlt og hele tiden været klar til endnu en øver, har gennem ugen lært og gennemspillet 7 sange, der alle bliver indkoblet i teateret.

”Det er virkelig en fed uge, og det er rart at kunne spille musik og virkelig gå i dybden med sangene” fortæller guitaristen Rasmus Sørensen.

En blød summen spreder sig mellem eleverne efter den første gennemgang. De er spændte, og forventningsfulde ansigter smiler og viser, at de vil gøre dette års teaterstykke på Nørre Nissum Efterskole til en succes.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2