Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Tid til fortælling og refleksion

Den årlige fortælledag samler de globale teenagere med projektmagerne i et fælles projekt, hvor de to 10. klasse-hold fortæller forældre, bedsteforældre og søskende om de oplevelser, de har haft i årets løb.

Mens de globale deler historier fra en anden kultur og deres oplevelsesrige tur til Palæstina, viser projektmagerne billeder og rekvisitter frem fra de projekter, de har lavet for lokalsamfundet. Her har nogle arrangeret kage-ryste-sammen-dag for Nissums børnefamilier, nogle har arrangeret forskellige aktiviteter for ældre på plejehjem og nogle har arrangeret bålhygge og rundbold for SFO’en – plus meget, meget mere.

Elevernes familier fik samtidig et indblik i en kultur, hvor nogle lever i konstant usikkerhed og under overvågning af det israelske militær. Det har gjort stort indtryk på de globale teenagere at møde unge mennesker med så anderledes en opvækst.

– Det har været en rigtig fin fortælledag. Jeg tror også, at jo flere gange de fortæller historierne, jo mere kommer de til at reflektere over dem, siger Tina Olesen, mor til Signe Olesen, som har været med i Palæstina.

Efter de mange fortællinger fik elever og forældre palæstinensisk inspireret mad med blandt andet hummus, ris og kylling.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2