Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Med Nanna til OL i håndbold

Jeg var fra den 23. juli til den 31. juli til EYOF (European Youth Olympic Festival) med det danske U17 kvindelandshold i håndbold. Kort fortalt er EYOF det europæiske ungdoms-OL, som skal være med til at give unge, europæiske atleter en forsmag på, hvordan det er at være til det ægte OL og forhåbentligt skabe nogle fremtidige olympiske atleter.

Jeg har det sidste 1,5 år været med til diverse DHF-samlinger, men da der her til sommer blev udtaget et hold til U18 VM og et til ungdoms-OL, skulle jeg som udgangspunkt ikke have været med. To dage efter jeg stoppede på Nissum, fik jeg dog et opkald om at en højreback fra u17-landsholdet, som skulle til EYOF, havde fået en korsbåndsskade, og de spurgte, om jeg kunne komme til samling i Vejle, hvor jeg ville blive en del af truppen og træne med resten af holdet. Jeg sagde ja og var selvfølgelig glad og meget taknemmelig, men ærgrede mig også rigtig meget over, at det skulle ske under de omstændigheder.

Vi var en dansk delegation afsted, der både involverede gymnaster, badmintonspillere, svømmere, tennisspillere, judokæmpere og så et drenge og pige håndboldhold. Det var virkelig fedt at møde og rejse med de andre atleter og høre om deres sportsgrene. Vi lærte hinanden rigtig godt at kende og på vores hviledag tog alle os håndboldspillere ind til byen og så både judo, atletik, badminton og cykling. Det har uden tvivl været en af de største oplevelser i mit liv.

Til EYOF spillede vi imod Ungarn, Slovakiet og Rumænien i gruppespillet. Vi endte som 2’er i puljen og gik videre til semifinalen, hvor vi mødte Tyskland. Det blev en tæt kamp, men vi vandt og gik videre til finalen. At vide man havde sikret sig en olympisk medalje var fuldstændig surrealistisk, og de andre piger og jeg var fulde af lykke og kunne også fejre det sammen med drengene, som også havde spillet sig i finalen samme dag. Dagen efter mødte vi Ungarn igen, som vi også havde mødt og tabt til i gruppespillet. De var igen stærkere end os og vandt en velfortjent guldmedalje, imens vi fik sølv. Jeg er helt utroligt glad for min sølvmedalje, og jeg er virkelig stolt af at have opnået det i en alder af 16 år.

Som noget af det første efter kampen skrev jeg til min gamle træner Lasse Carøe fra Nørre Nissum Efterskole. Lasse har uden tvivl spillet en stor rolle i, hvor jeg er i dag, både som håndboldspiller, men især også som menneske og holdkammerat. Hele miljøet på Nørre Nissum Efterskole har kun gjort mig meget gladere for min sport og givet mig redskaber, som jeg kan bruge resten af mit liv. Selvom niveauet nok ikke er helt det samme, som det de andre piger fra EYOF-holdet har spillet på, så har det lige præcis været det, jeg havde brug for. Et år hvor det sociale spillede godt, og hvor jeg hyggede mig med mine venner, har styrket min motivation, som efter 3 år med 6-7 træninger om ugen, måske trængte til et lille boost. Jeg tog dog ikke på Nørre Nissum Efterskole pga. håndbold, men mere pga. de værdier skolen har, og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg valgte at prioritere på den måde. Jeg er meget taknemmelig for alt, jeg fik med fra Nissum, og det har været en oplevelse, ligesom EYOF, jeg aldrig vil glemme.

Af Nanna Skovmose Vinther

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2