Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Klima-elever stod for vegansk frokost

Hakkenbøffen med sovs og kartofler var næsten glemt – i hvert fald for langt de fleste, da klima-linjen sammen med køkkenet stod for en lækker “verdensskål” – en skål med næsten helt vegansk frokost. Maden var en del af “Fælles forandring”, som er et projekt under Efterskoleforeningen, hvor FN’s Verdensmål integreres i undervisningen. “Verdensskål til Verdensmål” skulle byde på lækker klimavenlig mad, som blev lavet på alle deltagende efterskoler på samme tid tirsdag den 18. maj.

– Det var en god oplevelse. En spændende sammensat menu, som smagte godt, og vi havde nogle engagerede elever med til at lave det, fortæller køkkenleder Margit Bro, som dog ærgrede sig lidt over den madspild, som opstod, fordi alle skåle var portionsanrettede.

– Vi valgte, at det skulle være en oplevelse, hvor de skulle have alle smagsnuancerne i stedet for, at de skulle tage fra buffeten – og så bliver der meget madspild. Det er der ikke noget at gøre ved, og langt de fleste ville rigtig gerne spise maden, siger hun.

Skålen bød blandt andet på rugbagte fladbrød, lynsyltet kål, kryddermayo, perlebyg og grøntsager.

En af de elever, der var med i køkkenet, var Mille Thormann, som oplevede, at det både var spændende og udfordrende at få maden klar til så mange.

– Det var noget mad, man ikke havde prøvet at lave før. Det så lækkert ud, når det sådan blev portionsanrettet, – det tror jeg, gjorde, at der var flere, der gad at spise det, fordi det var anrettet lækkert. Det var også en udfordring, fordi mange ting skulle være færdigt samtidig, så det var spændende, fortæller Mille Thormann.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2