Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

K-grupper rystes sammen med Escape Room

Som noget nyt i år fik eleverne i introforløbet i den grad brug for de små grå. De skulle nemlig på Escape Room-løb rundt på skolen. Det foregår sådan, at man intuitivt skal regne ud, hvordan man får løst gåder, som der ikke gives forklaringer på.

Blandt andet skulle eleverne løse morsekoder, som gav navne på forskellige stykker værktøj i værkstedet. På hvert værktøj skulle de så finde et nummer, som var en del af et regnestykke. Det krævede samarbejde og alle hjerner i gang på samme tid for at løse opgaverne.

Det foregik i kontaktgrupper, så allerede på årets anden dag fik eleverne lært hinanden godt at kende, mens de skulle løse de – til tider – ret svære udfordringer.

– Vi kunne nok godt have brugt lidt ekstra tid ude på hver post, men det var fedt, at vi skulle løse noget sammen i stedet for bare at svare på spørgsmål om, hvad vi laver i vores fritid – det kan folk jo ikke huske i morgen alligevel, siger Camilla Holm, som er førsteårselev i 10. klasse.

På en post i Krea-lokalet skulle eleverne oversætte emojis til de ting, der lå på bordet og finde bogstaver, der viste, hvor de skulle gå hen næst. Og i klasselokalet Stærekassen blev de gamle billeder af NNE’s elever og lærere gennem tiderne en god hjælp til at løse gåden.

Mens eleverne øvede sig i samarbejde og gådeløsning, fik de samtidig en mulighed for at se nogle af de lokaler på skolen, som måske ikke er de først, man ser. Med lidt held kan det endda være, at lidt flere i år ved, hvor vaskekælderen er.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2