Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Hygge og kildekritik er godt – men ikke hver uge

Projektopgaveugen er i fuld gang for 9. klasserne, som har kastet sig over emner som pædagogik, globalisering og indretning.

I år har eleverne selv kunnet vælge, om de ville ud i praktik eller skrive projektopgave, men da restriktionerne i forbindelse med Corona blev strammet op, endte mange med at få deres praktik aflyst.

Tilde var en af de elever, der troede, de skulle i praktik, men få dage før ugens start fik hun besked om, at hun alligevel ikke kunne komme ud i den frisørsalon, der var hendes praktikplads.

– Det var da lidt øv, for jeg syntes, det lød spændende med praktik, men det har jo vist sig at gå rigtig fint med at lave projekt, fortæller Tilde, som undersøger fysisk og psykisk arbejdspres i arbejdet som socialpædagog.

I en helt anden faglig boldgade er Laura og Emil, som er i gang med at undersøge, hvor indretning påvirker os mentalt.

– Det er en hyggelig uge, hvor man også lærer en masse – både om kildekritik og om emnet, siger Laura, og Emil nikker.

– Ja, det er jo mere spændende, når det er et emne, man virkelig interesserer sig for. Men det er også fint nok, det ikke er hver uge, for det er svært at holde sig selv i gang, fortæller Emil.

Imens 9. klasse er i enten praktik eller skriver opgave, er 10. klasse i gang med deres OSO og en forkortet udgave af brobygning, hvor ungdomsuddannelserne sender repræsentanter ud på NNE, i stedet for at de unge besøger uddannelsesstederne.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2