Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Et strejf øjenskygge – eller et computerspil – før elevfesten

Reportage:

Lyden er næsten den samme. Thumpa thumpa ud af højtalerne. Snak, grin, forventningsfulde hvin. Uanset om man besøger pige- eller drengegangen fredag eftermiddag før elevfesten, er der ingen tvivl om, at der er noget i vente. Bruserne er i fuld sving, og der bliver diskuteret tøj, sko og frisurer.

Men så hører sammenligningen også op. På pigegangen er alle i fuld sving i løbet af eftermiddagen.

– Har vi kun 1,5 time til at gøre os klar? Jeg har ikke engang fundet ud af, hvad jeg skal have på endnu, lyder det forfærdet fra Lærke Hornstrup.

Pigerne stimler sammen på værelserne og glatter hinandens hår, fletter franske fletninger, lægger makeup ved alverdens store og små spejle. Og der er tryk på. Nogle kommer halvløbende hen ad gangen, andre leder febrilsk efter ting, de har forlagt eller lånt ud.

På drengegangen er der en anden ro. Her skiftes de lige så stille til at få et bad, og når tøjet er på, så er der vel ikke mere at sige om den sag. Flere fordriver tiden med tilbagelænet hyggesnak eller et computerspil.

Fælles er de dog om en ting: De glæder sig til aftenens elevfest. Det er årets første, og forventningerne er i top.

– Jeg glæder mig mest til at danse. De der øjeblikke, hvor alle bare er med ude på dansegulvet og står i en stor cirkel og er med – det er så fedt, fortæller andenårselev Camilla Højgaard.

Klokken 17.30 kører bussen dem mod forsamlingshuset, hvor festen skal stå.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2