Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Er du klar? To elever giver gode råd til efterskolestart

Et nyt hold elever gør sig så småt klar til at starte et nyt skoleår på NNE, og der er mange tanker, sommerfugle i maven og huskelister, der rumsterer frem mod på søndag.

Her giver to tidligere elever gode råd til, hvordan man som ny elev gør sig klar til at komme på efterskole.

Simon Refshauge Kjær, 10.c (1 år på NNE) 

Inden man starter på efterskole, er det vigtigt, at man er klar på at møde nye mennesker. De første dage på efterskole kan sagtens være hårde, men det er helt normalt, og det ændrer sig.  

Det er en god ide at starte med at pakke alt det, Brian og Linda sender ud som pakkeliste, men at pakke noget personligt udover, det kan være nogle billeder, en plante til vindueskarmen, en gave du har fået, eller noget helt andet. Jeg har selv haft nogle ting med, som jeg har fået af min familie, og det har hjulpet mig med ikke at savne dem. 

For at få nogle gode venner er det vigtigt, at man ikke er lukket og venter på, at andre kommer til dig, men derimod kommer til andre og tager initiativ. Vær åben. Snak med en masse mennesker, spørg ind til nogle forskellige ting – hvor de kommer fra, hvilken klasse de går i, hvilke valgfag man har osv. Det hjælper i sidste ende. 

For at få mest muligt ud af året, tror jeg det er vigtigt, at man lige stopper op nogle gange og tænker over, hvor fedt det egentlig er, det du har gang i. Jeg har nogle gange sagt til mig selv, at jeg skal huske at nyde det hele, for lige pludselig er man i sidste uge af året, og så er det for sent. Hav det fedt og nyd det – så skal det nok blive godt. 

Signe Helligsø Olesen, 10.a (2 år på NNE) 

Hej alle kommende NNE-elever  

Nu er det snart ved at være tid til, at I skal starte på efterskole, og jeg håber, I glæder jer. Det er spændende at starte på et nyt år med en masse nye mennesker. Det er en hel anderledes hverdag I kommer ind til, og det skal man lige vænne sig til. Det kan være hårdt, men det bedste råd jeg har, for at få en god start er: Smil, vær imødekommende, bliv nedenunder på fællesområderne og vær åben. Det giver nogle rigtige gode venskaber og et godt NNE-fællesskab 

Hvis man er i tvivl, så kan man altid spørge en 2.års. De er altid åbne og dømmer aldrig. De har selv været i jeres situation, så de forstår det og kender følelsen af at være ny og forvirret.   

Jeg har selv gået her i to år, og det har givet en masse gode oplevelser. Jeg har erfaret, at man ikke skal tage noget for givet. Nyd det hele, for det bliver et uforglemmeligt år. Lad være med at tænke på, hvad andre tænker. Gør hvad du synes, du har lyst til. Brug din tid på noget, du kan lide, for året varer ikke for evigt.  

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2