Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Elever faster i anledning af påsken

Påskeugens program har taget udgangspunkt i gamle kristne traditioner, man forbinder med helligdagene. Palmesøndag blev der lagt palmeblade ud, og mandag-tirsdag nåede eleverne både at opleve Skærtorsdagens fællesskab, Langfredags sørgmodighed og Påskedags opstandelse.

En af de mere grænseoverskridende opgaver var en selvvalgt faste på “Langfredag” – som i virkeligheden foregik tirsdag – som solidaritet med Jesus på korset.

Eleverne kunne vælge imellem at undvære kød, usund mad eller deres mobil hele dagen, eller al mad i et tidsrum fra kl. 13.00-21.00.

– De har taget opgaven meget blandet. Nogle synes, det var enormt spændende at skulle udfordre sig selv. Andre har været mere skeptiske, og så er der dem, som har spurgt om lov undervejs til at skifte til noget andet, fordi nu var de kommet til at spise en kanelsnegl. Og så har vi fået snakken om, at det jo egentlig bare er dem selv og deres egen aftale med sig selv, de har brudt, fortæller Pernille Dyrvig, som er en af de lærere, der står bag planlægningen af påskeugen.

En af de elever, som havde valgt at faste fra sin mobil en hel dag, er Ingrid Nørgaard. Hun oplevede, at det ikke var noget problem at lade den ligge.

– Det var egentlig ikke svært, for man har jo ikke ret meget tid til at bruge den alligevel. Men det var meget sjovt at se, at man faktisk godt kan leve en hel dag uden sin mobil, siger hun.

Ud over fasten kunne Langfredagen ses på elever og læreres tøj. Alle bar sort tøj som symbol på, at man sørger over Jesu død. Sidst på aftenen tirsdag rundedes påsken af med en opstandelsesgudstjeneste, og lyset blev tændt som et symbol på glæde og fejring.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2