Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Efterskoleelever så hinanden efter 67 dages hjemsendelse: Der blev ikke sagt så meget

Nørre Nissum: Det var næsten som den første skoledag på en efterskole.

Der blev ikke sagt så meget, da eleverne på Nørre Nissum Efterskole efter 67 dages hjemsendelse tidligt mandag aften vendte tilbage til skolen.

Det virkede til, at de omkring 160 elever skulle se hinanden an igen efter de knapt ti uger, hvor de ikke havde været sammen, men havde måttet holde efterskolelivet ved lige via videokonferencer og sociale medier.

Men eleverne havde glædet sig til at komme tilbage til efterskolen, så de i den kommende halvanden måned kan runde det usædvanlige skoleår af. Men glæden var suppleret med spændthed.

– Jeg er lidt spændt på alle de tiltag, der er taget, for at vi kan vende tilbage. Det har været hårdt at være hjemme, for hverdagen har været så meget anderledes end den, jeg har været vant til her. Det er lige som at have sin familie her, siger Maiken Green fra Snejbjerg ved Herning.

Efter hun havde fået afleveret sine ting på sit værelse, kunne hun for alvor glæde sig over at være tilbage.

– Det er næsten som at være hjemme igen. Og jeg regner ikke med, at jeg skal hjem til mine forældre i de sidste seks uger af skoleåret. Jeg har stadig noget at indhente her, siger Maiken Green.

Lige som de fleste andre elever var hun blevet kørt til skolen af sin mor, og elever og forældre blev budt velkommen af en flagalle, der smykkede de sidste meter op mod skolen.

Godt med ordentlig afslutning

Maiken Greens mor, Karen, glædede sig på sin datters vegne over, at hun var tilbage på efterskolen.

– Det er godt, at hun kan få den sidste tid af skoleåret her, så de kan få det hele afsluttet ordentligt. Og på sådan en dag er det næsten som om, hun får sin første skoledag for anden gang i skoleåret, siger Karen Green.

Hun tilføjer, at der ikke var vild jubel i hjemmet i Snejbjerg, da statsminister Mette Frederiksen i torsdags kom med retningslinjerne for, hvordan efterskolerne skal håndtere genåbningen.

– Maiken var lidt skeptisk over for de mange regler, der ville være. Men i takt med, at hun fik talt mere og mere med venner og kammerater på skolen, har hun glædet sig mere og mere til at komme tilbage, siger Karen Green.

Inde på skolen har Maiken Green taget afsked med sin mor og sammen med sin efterskolefamilie hørt om de tiltag og retningslinjer, eleverne skal leve op til, efter de er vendt tilbage til skolen. Det handler blandt andet om rengøring af værelserne, bespisningen, og hvor de må opholde sig på skolens område.

Skolen har også taget mange tiltag for at leve op til kravene om afstand, inddeling af grupper på højst otte elever og afspritning. Overalt står der håndsprit til rådighed, i fællesområder er der med tape på gulvet markeret den korrekte afstand og eleverne får ved ankomsten at vide, at de kun må opholde sig i deres egne områder på skolen og ikke færdes på forskellige gangområder.

Skal ind i rytmen

Forstander Brian Hoff Larsen var også glad for at se eleverne igen. Han gik selv rundt på parkeringspladsen for at tage imod eleverne, da de ankom til skolen.

Selv om der stadig er seks uger tilbage af skoleåret, vil skolen bruge de første par uger efter, eleverne var kommet tilbage, på sociale tiltag.

– I de første par uger kommer vi til at køre et anderledes forløb for at komme ind i rytmen på skolen igen, og vi kommer også til at blande eleverne på tværs af årgange og klasser. Eleverne skal vænne sig til de nye regler omkring spisning og rengøring. Onsdag har vi blandt andet bestemt os for at lave Danmarks største dagligstue, hvor elevernes familiegruppe alle skal indrette et hjørne, hvorefter vi kan hygge os der, siger Brian Hoff Larsen.

Han noterede sig også, at årets hold får en særlig oplevelse.

– Det er godt nok ikke helt som første skoledag, men det er det eneste hold, der begynder på et skoleår to gange, siger forstanderen.

Artiklen er skrevet af Jesper Lundsgaard, Folkebladet Lemvig.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2