Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Det bliver lysere

”Lad os tale om det frit

Lære hvor vi står

Blive tvivl og kulde kvit

SKABE GYLDENÅR”

Sådan lød det torsdag aften kl. 20 over et zoommøde med hele 20-21 elevholdet. Selvom det ikke var den sædvanlige sammensmeltning af unges stemmer, der kunne høres, kunne man stadig fornemme den savnede efterskolestemning. For når Søren Tang spænder bassen op, og Inge sidder bag klaveret, er det næsten som at sidde i F med 136 lys dinglende over hovedet.

Af Anders Smed, 10. kl.

Fælles aftensang er blot tn af de arrangementer, som jeg sætter pris på i denne kolde og coronafyldte måned. Når jeg sidder herhjemme med, undskyld mig, lidt trættende, hjemmeundervisning, kan det hele nemlig godt blive lidt tungt og forfaldet. Men noget jeg – og måske også andre – har lært af corona er bestemt at holde humøret oppe og fokusere på det positive.

Duften af hjemmebagte chokolade muffins fylder ens køkken med en dejlig tung aroma af hygge.  Og det er det, ekstraaktiviteter om eftermiddagen kan. De kan skabe en form for fællesskabsfølelse, for når vi ikke kan slænge os i sofaerne i dagligstuen eller lade endorfiner løbe ned ad vores svedende ben til volleytræningen, er disse alternative aktiviteter det næstbedste. Hvad enten der bliver lavet aftensmad i Inge og Kathrines gode hænder eller bliver løbet en frisk tur i selskab med Alex, er det altid en fornøjelse at genopleve den efterskolestemning også selvom det blot er en lille sprække af det vante.

Jeg har også selv haft lang bedre tid til at gense gamle folkeskolekammerater. Selvklart har disse komsammener ikke forgået indenfor på grund af corona’ens skræppe reglement, men i stedet ude på de asfalterede veje, brostensbelagte gader og smalle skovstier. Hvor man mærker den bitre vinterkulde bide i huden, og hvordan vinden får blodet til at blusse op i kinderne. Og de få gange om dagen det nu skulle ske, at man kan mærke solens stråler kilde ansigtet med dens varme. Men vigtigst er dog at nyde selvskabets varme. At mødes med gamle, men dog fornøjelige venskaber. Hvilket er noget, vi efterskoleelever ikke har haft den størst tid til i løbet af det hårdt pressede årsprogram.

Men uanset hvor mange eftermiddagsaktiviteter man melder sig på, bliver det ikke hundrede procent det samme. For selvom det forhåbentligt blot bliver få måneder, vi kommer til at tilbringe i lockdownens indkapsling, er og bliver savnet og lægslen efter skolen stor. Alt fra badmintontræningen mandag formiddag til sangtime torsdag, ja man savner sågar traveturen op til kirken i daggryets tidlige morgenlys.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2