Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

Generation efter generation på NNE

Søndag blev den traditionelle bedsteforældredag afholdt på Nørre Nissum Efterskole. For nogle var det første gang de havde sat foden på skolen, for andre var det et gensyn med et gammelt hjem – en skole, som generation efter generation er vendt tilbage til.

Bedsteforældre og søskende troppede op i stor stil, da skolen for første gang siden den første nedlukningen i 2020 kunne byde velkommen til bedsteforældredag.

– Vi har sådan glædet os til, at det igen kunne lade sig gøre at få elevernes familier ind i huset. Vi lærer de unge mennesker at kende på en helt anden måde, når vi får et indblik i, hvor de kommer fra, fortæller mellemleder Solvej Gasseholm.

Bedsteforældrene var med til en rigtig efterskole-sangtime, og herefter kunne de nyde de medbragte kaffekurve i haven eller på skolen. Hvor det for nogle familier var første besøg og helt nye indtryk, var der også familier som har gået her i mange generationer.

En af dem er familien Haaning Andersen, som helt tilbage i 1960 sendte den første – nemlig Evald Haaning Andersen – på efterskole i Nørre Nissum. Han har derfor 60-års jubilæum i år, hvor han kunne besøge barnebarnet Jacob, som er den seneste Haaning på NNE.

– Nogle ting er nemme at genkende fra den tid. Trappen op til drengegangen er jo helt, som den var dengang. Spisesalen ligner også sig selv, selv om den var noget mindre dengang. Vi var jo kun 60 elever, fortæller Evald.

I dag rummer skolen 160 elever, der lige som Jacob Haaning Andersen netop har taget hul på skoleåret. Traditionen om at gå på Nørre Nissum Efterskole er gået igen på begge sider af Jacobs familie. Faktisk mødte hans forældre, Jette og Bjarne, hinanden, da de gik sammen på skolen i midten af 80’erne. Jettes tre søskende har også været elever på NNE. Det samme har Bjarnes to søskende. Og Jacobs to.

– Faktisk mødte Bjarnes lillebror også sin kone på efterskolen, fortæller Evald med et smil.

Jacob er således den seneste i en meget lang række af familiemedlemmer på NNE, og hvem ved – måske det en dag er ham, der kommer til bedsteforældredag for at besøge den næste-næste generation.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2