Tlf: 97891004
E-mail: nne@nissum.dk

De globale sælger svin til fordel for Palæstina

Nørre Nissum Efterskole har gennem et årelangt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp samlet penge ind til at plante oliventræer til palæstinensiske landmænd. I år har to elever fået en ret original idé til indsamlingen.

Oftest har det været salg af pandekager, sponsorløb og andre mere traditionelle metoder, de Globale Teenagere på Nørre Nissum Efterskole har taget i brug for at skaffe penge til Palæstina-projektet. I år kan man også købe sig en hel eller en halv frilandsgris i den gode sags tjeneste.

Frederik Bredtoft og Martin Daugaard Pedersen har selv købt og opdrættet svinene, som har gået hjemme hos Martins forældre. De syntes, det var på tide, at der kom et alternativ til juledekorationerne og alt det andet, man i løbet af året kan købe for at støtte de Globale Teenageres projekt.

– Det kommer ret naturligt for os. Martins familie har flere gårde med svin, og jeg er godt nok fra en gård med kvæg, men jeg har haft lidt svin gående i baghaven som hobby, fortæller Frederik Bredtoft, der her er fotograferet sammen med Martin (th) på sine forældres kvæggård.

Drengene fik egentlig allerede ideen i november, men det var for sent at nå at producere ”julegrisen”, så i stedet er kødet sat til salg nu.

– Det er lidt billigere end at gå i køledisken, og samtidig er det jo til et godt formål – og noget godt kød, siger Frederik.

– Det er jo frilandssvin, så de har kunnet gå rundt og rode. De har været sammen og har fået foder, som de selv kunne tage af. Der er heller ingen halebid og så videre, så de har haft det godt, forklarer Martin.

De Globale Teenagere krydser fingre for, at verden når at åbne sig igen inden sommerferien, så de kan komme på den planlagte tur til Palæstina.

Tilbage
Aktiv 1

Vil du være en del af holdet?

Bliv elev
Aktiv 2